AX – Oplossing voor vervangen door lassen

.

AX – Oplossing voor vervangen door lassen

Bij deze methode wordt de leveller geleverd met een vlakstalen frame. Dit frame wordt aan het stalen profiel gelast dat zich in de vloer van de hal bevindt. Deze variant is uitstekend geschikt voor vervangende levellers, waarbij het frame van de oude leveller in de vloer mag blijven. De vervanging is dan meestal binnen een dag klaar.

(zie onder aan de pagina de demonstratie video)

BX – Geprefabriceerd frame voor lassen

.

BX – Geprefabriceerd frame voor lassen

De leveller wordt voorzien van een frame uit hoekprofiel, waarvan de poten in het zogenaamde montageframe worden gestoken en daar worden vastgelast. Dit montageframe bestaat uit een hoekprofiel met daarop gemonteerd vlakijzer en wordt voorafgaand aan het beton storten in de vloerplaat ingebouwd. Het montageframe kan optioneel ook door Novoferm worden geleverd om ter plaatse te worden gemonteerd. Deze optie krijgt de voorkeur als men de vloer van de hal onafhankelijk van de leveller wil afwerken. De leveller kan dan op een later tijdstip worden geleverd en gemonteerd.

CX – Levellerframe voor beton storten

.

CX – Levellerframe voor beton storten

Hierbij heeft het levellerframe muurankers die aan de stalen betondeuvels in de vloer worden vastgelast. Daarna kan beton worden gestort. Bij deze variant is de betonstorthoogte max. 110 mm. Het voordeel van deze variant is de eenvoudige constructie van de put. Bovendien kan de vloer van de hal volledig worden afgewerkt, behalve de uitsparing rond de put.

DX – Levellerframe voor dikkere laag beton storten

.

DX – Levellerframe voor dikkere laag beton storten

Deze uitvoering lijkt sterk op de eerder beschreven CX-methode. Het enige verschil is de dikte van de te storten betonlaag. Het hogere frame wordt geleverd met nivelleerschroeven voor de zij- en achterkant. Met dit frame zijn vloerconstructies van 100–250 mm mogelijk. Deze methode wordt vaak toegepast bij grotere aantallen en bij geprefabriceerde betonelementen.

EX – Box-model voor beton storten

.

EX – Box-model voor beton storten

Bij deze variant wordt de dock leveller uitgevoerd als een box met drie gesloten wanden. De box wordt op de vloer vastgezet en verankerd en dient dan als mal. Bij deze uiterst eenvoudige methode wordt de leveller al in de eerste bouwfase geleverd en gemonteerd. De veeleisende constructie van een put kan daarom vervallen. Deze methode wordt op grond van de eenvoud dikwijls toegepast bij het uitbreiden van levellers in bestaande gebouwen met reeds afgewerkte vloeren.

FX – Levellerframe als staand model

.

FX – Levellerframe als staand model

In deze uitvoering wordt de leveller aan de voorzijde vastgelast aan de stalen profielen in de vloer van de put. De leveller steunt op die vloer of, bij een leveller in een situatie met een brievenbusconstructie, op een steunmuur aan de achterzijde. Als putombouw wordt aanbevolen aan drie zijden hoekijzers voor de bescherming van de randen te monteren. Deze uitvoering wordt veel toegepast als geen brievenbusconstructie voor een laadklep van de vrachtwagen nodig is.

:

: